“Es tikai gribēju palīdzēt”, saka vīrietis, kas spermu nodevis 11 klīnikās un nu ir tēvs 102 bērniem

Ja spermas donors var vienas valsts ietvaros kļūt par tēvu 102 bērniem, tad tas tik vien liecina par nopietnām problēmām sistēmā. Tagad tiek domāts par to kā izvairīties no problēmām, kas varētu rasties, bērniem pieaugot.

Nīderlandē kādam vīrietim ir izdevies savu spermu nodot 11 fertilitātes klīnikās, taču vēl neparastāks fakts ir tas, ka viņš nu pēc visiem aprēķiniem ir tēvs jau 102 bērniem! Pats donors neesot bijis informēts par jebkādiem ierobežojumiem un savu spermu nodevis vairākām klīnikām, labu gribēdams: “Mans motīvs nebija radīt tik daudz bērnu cik vien iespējams. Man patīk to darīt, tādējādi iepriecinot cilvēkus. To darot es jūtos izpalīdzīgs un šo sajūtu pastiprina ārstu un topošo ģimeņu pateicības vārdi. Starpcitu, klīnikas ir priecīgas, ka viņiem ir donors, kas iziet skrīningu. Mana sperma visai bieži tiek izmantota nekavējoties.”

Līdzīgi ir gadījies arī vienam citam vīrietim, kurš savu spermu arī bija nodevis vairākām klīnikām, taču no viņa spermas ir piedzimuši tikai 2 bērni. Nīderlandes ginekologu asociācija ir pieprasījusi klīnikas atbrīvoties no abu vīriešu spermas un nekādā gadījumā nepieņemt vairs nevienu paraugu no šiem konkrētajiem vīriešiem.

Nīderlandē pēc likuma no viena vīrieša spermas var tikt radīti 25 bērni mākslīgās apaugļošanas ceļā, un tāds ierobežojums ir noteikts, lai mazinātu neapzinātu incesta iespēju, šiem bērniem pieaugot. Ņemot vērā, ka valstī nav kontrolējošo iestāžu, kas pārraudzītu fertilitātes klīniku darbības sakritību ar kopējo donoru reģistru, tad vīrieši, kas nodot savu spermu vairākās klīnikās var palikt nepamanīti.

Speciālistiem pagaidām nav skaidra redzējuma, ko darīt, lai anonimitātes saglabāšanas robežās, varētu samazināt neapzinātu incesta iespēju, šiem 102 bērniem pieaugot.

Lasi vēl: Interesanti! Kā gadalaiks ietekmē Tavu auglību?

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment